FLL 2013 - 2a edició

Informació general

 Descarregar Pdf
img_0686

Al febrer del 2013 l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va organitzar, per segon cop a Lleida, un dels els tornejos classificatoris de FIRST LEGO League. Una activitat dirigida a joves d’entre 10 i 16 anys dividida en dues parts. La primera és un projecte científic al voltant d’un tema que constitueix un desafiament real en la societat actual. La segona part, consisteix en un torneig de robòtica, en el que, robots fabricats pels mateixos nens i nenes a partir de peces de  LEGO Mindstorms, han de realitzar una sèrie de missions en un temps i condicions limitades.

L’Escola Politècnica Superior es va realitzar la primera reunió informativa de la segona edició de la FIRST LEGO League Lleida adreçada tant als 16 centres que ja van participar en la primera edició, com a nous centres interessats a entrar a formar part de l’event. Finalment van assistir un total de 19 centres representats, en la seva majoria, pel seu  professorat de tecnologia.

El director de l’Escola Politècnica Superior, Francesc Giné, va donar la benvinguda als participants. Seguidament, el professor de l’EPS i cap d’arbitres i jutges de la FLL Lleida, Josep Lluís Lérida, va dur a terme una explicació general del que és la FLL, com s’organitzen els tornejos (el projecte científic, el projecte tècnic i els valors FLL), els premis, … i va donar pas a una demostració pràctica del comportament d’un robot a càrrec d’en Xavier Claveria i en Juli, entrenador i membre de l’equip Epis Lego Factory, del Col·legi Episcopal de Lleida que va participar en la primera edició i va aconseguir el premi SEMIC a les Joves Promeses.

Un cop finalitzada la demostració del robot a taula, Fernando Guirado, responsable de la fase local de Lleida de la FLL, va facilitar dades de valoració dels participants respecte criteris sobre certes questions proposades als participants de la primera edició de la FLL a Lleida (augment de la capacitat de creació i innovació, millora en la resolució de problemes, augment de les habilitats d’investigació, millora en conceptes com la presentació en públic i la comunicació, millora en aspectes com són el treball en equip, l’autoestima i la capacitat de planificació, …). Així mateix va oferir dades sobre participació i impacte social tan de les fases locals, com nacionals i internacionals. Va finalitzar la seva intervenció explicant breument les novetats previstes per l’edició del 2012, centrada en el desafiament “Senior Solutions”.

Finalment el torn de paraula va correspondre a en Carlos Mateo, entrenador de l’equip The Santperencs, guanyadors dos anys consecutius del Campionat d’Espanya i, en conseqüència, representats de l’Estat en les finals mundials de la FLL disputades als Estats Units, on van aconseguir uns meritoris 10è i 12è lloc, respectivament. The santperencs són un grup de nois de sant Pere de Torelló, una població de poc més de 2400 habitants que, amb treball i il·lusió han aconseguit en tan sols 5 anys situar-se a l’èlit de la competició a nivell mundial. Justament, sobre aquestes experiències en la FLL fruit del treball, la responsabilitat, l’esperit de superació, de passar-ho bé, són sobre les que va parlar en Carlos Mateo

   Darrera modificació:

Reunió d'experts

 Descarregar Pdf
img406

El 14 de desembre de 2012 es va organitzar una reunió prèvia informativa per als entrenadors i participants  amb professionals vinculats amb el repte d’aquell any: Senior Solutions. Així doncs, van programar una reunió a la Facultat d’Infermeria de la UdL amb la Sra. Carme Nuïn, experta en els cuidatges de les persones de la tercera edat i el Sr. Carles Casanova, expert en fisioteràpia.

La trobada va ser força interessant ja que ens van donar una visió realista i entenedora dels problemes que la gent gran tenen a la seva activitat diària. Alguns d’ells estan relacionats amb:

  • Mobilitat
  • Fragilitat
  • Autonomia funcional
  • Mantenir una bona alimentació
  • Seguiment adequat del tractament mèdic
  • Integració social
  • etc.

Tots aquest temes eren reptes que podien servir com a referència dels projectes científics que els equips havien de desenvolupar.

   Darrera modificació:

Participants

 Descarregar Pdf

Els 19 equips participants en la segona edició de la FLL Lleida van ser:

 

Brudieu – Institut Joan Brudieu (La Seu d’Urgell)

Gili Gaya – Institut Samuel Gili i Gaya (Lleida)

La banda de Sheldon – Colegio Santa Ana (Fraga)

Santa Anna Team – Lleida – Col·legi Santa Anna  (Lleida)

Santa Anna Team 2 – Lleida – Col·legi Santa Anna  (Lleida)

Lladonosa 25 anys – Institut Josep Lladonosa (Lleida)

Epis Lego Factory – Col·legi Episcopal (Lleida)

The Pichy Boys – Institut Els Planells (Artesa de Segre)

LegoStars  – Institut Maria Rúbies (Lleida)

Poblatronik – Institut de la Pobla de Segur (La Pobla de Segur)

Team Rocket– Institut Alfons Costafreda (Tàrrega)

La Salle  – La Salle (Mollerussa)

Maristes Montserrat – Col·legi Maristes Montserrat (Lleida)

Almetronix – Institut Almenar (Cervera)

Les Heures – CES Les Heures (Lleida)

Robocreater Terraferma – Col·legi Terraferma (Alpicat)

Valeri Serra – Escola Valeri Serra (Bellpuig)

INS Joan Oró – Institut Joan Oró (Lleida)

The Legofreaks – Institut La Segarra (Cervera)

   Darrera modificació:

Premiats

 Descarregar Pdf

Primer Premi GMV al Guanyador – Santa Anna Team del Col·legi Santa Anna de Lleida

dsc_7158fa16

Segon Premi UdL al Guanyador – Brudieu de l’Institut Joan Brudieu de La Seu d’Urgell

dsc_7133fa16

Premi Ajuntament de Lleida al Projecte Científic – Almetronix de l’Institut d’Almenar

Premi IFR als Valors FLL – The Pichy Boys de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre

Premi EPS al Disseny del Robot – LegoStars de l’Institut Maria Rúbies de Lleida

Premi GFT al Comportament del Robot – Santa Anna Team 2 del Col·legi Santa Anna de Lleida

Premi PlusFresc a l’Empreneduria – La Salle de Mollerussa de La Salle de Mollerussa

Premi Semic a les Joves Promeses – Santa Anna Team 2 del Col·legi Santa Anna de Lleida

Premi Diputació de LLeida a l’Entrenador – Epis Lego Factory del Col·legi Episcopal de Lleida

   Darrera modificació: